Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Тимати: Искам да имам повече време за дъщеря си

отпечатай новината

13.02.2018 12:16 | Видян 2774 пъти

Тимати: Искам да имам повече време за дъщеря си

Най-голямата руска RnB звезда Тимати, който този петък ще зарадва родните фенове с концерт в зала Универсиада, ще пристигне у нас с частния си самолет.

Скандалният рапър, който е и собственик на музикалната компания Black Star, ще кацне на Летище София в деня на концерта , в компанията на своя неизменен антураж – личния му асистент и стилист.

Неотдавна Тимати даде голямо интервю за руското издание на най-престижното мъжко списание в света- GQ.

Кога започнахте да слушате хип-хоп?

Винаги съм обичал музиката, защото произлизам от музикално семейство. Завърших училище по цигулка и пиано. Баща ми обичаше The Beatles, Deep Purple и AC / DC, майка ми предпочиташе джаза. Първият път, когато дойдох на рап концерт, стана случайно. Аз бях на 14.

Живеех в Лос Анджелис по това време и бях на концерта на Снууп Дог в блус клуб на Sunset Boulevard. Платих $ 15 за билета и бях шокиран: видях нещо, което не бях виждал никъде другаде, чувствах атмосфера на свобода. През тези три години, в които живеех в Америка, проучих всички подробности за тази култура. А първото ми участие на голям фестивал беше с американската рап звезда Snoop.

Колко му платихте за това?
Не много. Той се интересуваше от навлизането на руския корпоративен пазар, така че сумата беше символична в сравнение с обичайните му такси. Но в рамките на нашата сделка влизаше и организирането на пет или шест концерта в Москва, така че той получи своето.

Какъв съвет бихте дали на рапър, който пуска дебютен албум?

Много е важен първия сингъл. Първият сингъл от моя дебютен албум Black Star беше песента "В клуба". Сега имаме мега-професионален екип в компанията, много ресурси за промоции, които преди нямах. И когато пуснах "В клуба", Интернет се запали. Роля изигра и това, че за песента се говореше от уста на уста, а нощните клубове и музикалните канали я въртяха до дупка.

Платихте ли за ротацията на "В клуба"?

Никога. Ако платите веднъж - ще бъдете постоянно на платена ротация. Важно е да спечелите доверието, тв канали и медиите тогава ще са заинтересовани да ви излъчват.

Какъв ще бъде новият ви албум "Generation"?

Той ще включва всичко, което съм натрупал през годините на сцената. Това съм аз на 34 години - човек с опит, статут, бизнес, ясно изразена социална и гражданска позиция. През годините цяло едно поколение е израснало с мен. Почти всички момчета от моята възраст вече имат семейства. С този албум искам да накарам слушателите си да се пренесат на въображаема машина на времето.

Кои творци се интересуват от вас като продуцент?

Моята задача е да намеря човек без име, да разгадая таланта му и да го направя суперзвезда, да го създам от нулата. Това е най-интересното. Такива бяха всички творци в моята звукозаписна компания Black Star. С изключение на, може би, L'One, който имаше опит в групата "Марсилия" като клубен промоутър.

А имахте ли и провали?

Разбира се, имаше. Ние отменихме няколко проекта, защото артистите бяха несериозни. Не бих искал да назова имена, за да не обиждам хората. Ние сме коригирали работата така, че през последните две години не сме имали нито един такъв прецедент. Днес всички наши проекти са самоподдържащи се и 70% от нашите активи са с най-високата рентабилност. Най-добрите изпълнители на Black Star са: Mot, Egor Creed, L'One и Scrooge.

Как разпределяте времето си между вашите задължения - художник, продуцент, ръководител на продуцентска къща и баща на малка дъщеря?

Работя без почивни дни и не спя много. Случва се да не отида в студиото и да не правя концерти, а само да се занимавам със срещи, стратегическо планиране и развиване на бранда ми с дрехи. Мечтая да се затворя в селска къща за няколко месеца с компания от добри музиканти и да започна да пиша албум там, но вече не мога да си го позволя.

Смятате ли, че си добър баща?

Да. Мога да дам на дъщеря ми всичко, от което се нуждае. Но бих искал да прекарвам повече време с нея. Имам още шест до седем години, за да работя усърдно и да изградя кариерата си, така че тя да продължи да работи самостоятелно и да отделям повече време на семейството. Най-скъпият ресурс, който имаме, е свободата. Това струва много пари. Трябва да работим сега, а след това да направим каквото искаме: пътувания, каране на борд, събиране на модерно изкуство, общуване с интересни хора.

Вие колекционирате винилови играчки, японски отпечатъци на някои марки, ретро сандъци и чанти за багаж на Hermès. Каква е последната ви придобивка?

Това е инсталация на нюйоркския художник Брайън Донели, с прякор KAWS. Той направи гигантски мишки с кръстове пред тях - наречени Companion. Само шест от тях притежавам- остава да се намерят останалите. През 2005 г. те струваха 3000 долара, а сега цената достига $ 100 000. Може би за десет години те ще струват още повече.

Колко харчите за дрехи?

Купувам много малко и много селективно. Имам много специфичен вкус, затова не искам никога да ми подаряват дрехи или обувки. Например, исках дълъга парка на Vêtements, направен с Grey Goose, - намерих го, купих я и се успокоих. Не можех да пропусна и колаборацията на Луи Вюитон и Louis Vuitton и Supreme. Имам много неща и от бранда на Kanye West.

Срещали ли сте се с него?

Да, в Маями. Набързо, дори без снимки. Беше неудобно - момчетата ми казаха, че не обича да прави снимки. Не го и попитах.

А с Путин срещахте ли се?

Няколко пъти. Предпоследният - при встъпването му в длъжност и последния - на сцената на "Формула 1" в Сочи миналата година. Той е много силен човек. Много силна енергия идва от него. Когато влезе, той изпълва цялото пространство с неговата осанка. Силен, изпълнен с решителност, адекватен човек. С трезви очи, винаги много фокусирани. Ние не сме близки приятели с него, разбира се.

Имали ли сте един-единствен разговор с него?

Надявам се, че ще се проведе в близко бъдеще. Досега само в рамките на официални събития и полу-официални посещения. Винаги има много хора наоколо.

Какво бихте му казали?

Имаме какво да обсъдим. Имам много идеи, като предложение за големи социални програми за развитието на младежта. Има много неща, които бих искал да го попитам. Като цяло смятам, че комуникацията с президента е на най-високо ниво. Ако можете да седнете и да говорите пет минути с президента, това означава, че сте постигнали много в живота си.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !