Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Стоянка Мутафова: Вече съм добре със зрението

отпечатай новината

30.01.2018 15:39 | Видян 2462 пъти

Стоянка Мутафова: Вече съм добре със зрението

В навечерието на 96-ия си рожден Стоянка Мутафова и дъщеря ѝ Мария Грубешлиева-Муки:  Дадоха интервю за предаването Папараци по бТВ.

Как мина представяне на новата ви автобиографична книга в Русе?
Снощи представянето на книгата в Русе мина много добре, беше претъпкано. Ръката и очите ме заболяха да давам автографи.

Знам, че ти много обичаш да четеш, но след този инцидент в театъра..?
След инцидента, когато един тежък декор падна върху мен, чета с очила и лупа. Мислех си, че няма да мога да свикна, но свикнах. Не мога да живея без четене..Но сега виждам, много благодаря на д-р Даскалов за положените усилия.

Как си със здравето, как се грижи за теб Муки?
Муки: Тези новини ги пуска актрисата Адриана Андреева, която много съжалявам, че е написала тези неща в пресата. Какво съм й аз виновна на тази жена, не разбирам…Тези нападки продължават.

Да уточним за всички коя е Адриана Андреева?
Муки: Тя, играеше в нашето представление „Госпожа Стихийно бедствие“ и когато трябваше да пътуваме на турне в Америка, тази госпожа се отказа в последния момент, когато всичко по пътуването бе организирано. Как ще я държа на хляб и майонеза. Всеки ден поръчваме храна от Сатиричния театър. Ще кажа само едно: Ще я нося до края на живота си тази сянка. Аз се намирам в сянката на Стоянка Мутафова. Това обаче е друг въпрос.
Стоянка: Аз най-много обичам да стоя на сянка../смее се/

Вие двете не можете една без друга?
Муки: Не можем една без друга повече от няколко часа, обичаме се много. Това, че се караме, си е наш проблем, а не на пресата. Това е силата при нас и това е интересното..
Стоянка: Ние сме открити хора и не се караме тайно, а всички разбират. Понякога прекаляваме, но после бързо се сдобряваме.

Да си поговорим сега за любовта, имала си три брака?
Три брака имах. След Нейчо Попов не съм погледнала мъж, а бях на 52 години, когато останах вдовица и не бях за изхвърляне. Много го обичах, много силна любов беше. Някои мислеха, че го командвам. Имахме спречквания, защото беше прекалено скромен и все мислеше за другите. Добре, че накрая се изяви с „Римска баня“, но какъв зор беше, какво чудо! Някой път имам страшна интуиция за лоши неща и чак ме е яд. След премиерата влязох в гримьорната му и видях маската на смъртта върху лицето му. Защото той много преживя...
Муки: Почина няколко дни по-късно от инфаркт в Бургас. Последните му думи са „Кажи на Стоянка и Муки, че много ги обичам“. Той ме отгледа като роден баща.

Защо не погледна друг мъж?
Стоянка: Не можех, това е любовта..Голяма любов беше, просто заключих сърцето си.. Той беше изключитилен и повече такъв мъж не срещнах.

Посягал ли ти е втория ти съпруг, бащата на Муки?
Стоянка: Да, той посягаше ама и аз отвръщах. Ние взаимно се биехме..
Муки: Но са се обичали според мен. Все пак имаш дете от този човек

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !