Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Плевнелиев и Деси Банова се местят в Швейцария?

отпечатай новината

29.01.2018 13:59 | Видян 2770 пъти | Гласували 1

 Плевнелиев и Деси Банова се местят в Швейцария?

Росен Плевнелиев напира за посланик на България в Швейцария.

Неговата изгора красивата синоптичка Деси Банова го подтиквала да заминат за живеят в чужбина и го насърчавала да се посвети на дипломацията. Екс президентът бил склонен да работи за България на международната сцена, макар че не би отказал и висок пост в някоя международна организация.

Като бивш държавен глава Росен Плевнелиев е наясно кои посланици скоро трябва да се върнат у нас. Дипломатическото място в Швейцария скоро ще стане вакантно, защото мандатът на Меглена Плугчиева в Берн изтече, макар че тя продължи да изпълнява функциите си там. Живописната алпийска страна е световен политически и банков център и там се намират седалищата на редица международни организации, писа „Таблоид“.

В престижния швейцарски курорт Давос ежегодно се провежда Световният икономически форум, който събира елита от различни държави и институции. Плевнелиев е човек, който разбира от икономика и финанси, владее перфектно английски, както и немски – един от трите официални езика в страната на шоколада и би се вписал идеално като посланик в Швейцария. Не на последно място трябва да се отбележи неговата страст към ските – от години Росен е запален скиор и елитните ски курорти на Алпите са точно по вкуса му.

Въпреки многобройните си гафове във външната политика като посланик може би Росен Плевнелиев би се справил по-добре, той като вече има доста контакти по света и има натрупат опит. А да живеят на брега на Женевското езеро е блян за най-одумваната светска двойка – Росен Плевнелиев и Деси Банова, твърдят запознати. Затова някогашният министър вече опипвал почвата за дълъг престой в чужбина.

Нищо чудно влюбените да хвърлят око и на луксозната вила на банкера-беглец Цветан Василев на брега на Женевското езеро. Твърде възможно е, ако стане наистина официален представител на Република България в Конфедерация Швейцария, Плевнелиев да откаже да живее в резиденцията на посланика в Берн и да се настани в собствено жилище, така както отказа да бъде в резиденция „Бояна” и си остана в дома си в Резиденшъл парк.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !