Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Дензъл Уошингтън има за какво да е благодарен

отпечатай новината

25.01.2018 12:53 | Видян 1842 пъти

Дензъл Уошингтън има за какво да е благодарен

Една от изненадите на обявените преди броени дни номинации за Оскар бе присъствието на Дензъл Уошингтън в категорията за най-добър актьор. При това за филм, който не се радва на особено положителни критики - „Roman J. Israel, Esq.“. 63-годишният актьор е в ролята на рядката порода адвокати, които имат идеалистични подбуди, но нещата се объркват, той бива уволнен и попада в доста опасна и застрашаваща живота му ситуация, забърквайки се с неподходящи хора.

Никой не предполагаше, че именно с тази роля Уошинтън ще получи деветата си номинация за Оскар, по всяка вероятност и самият той. Без да омаловажаваме играта му в „Roman J. Israel, Esq.“, актьорът трябва да е благодарен не само на членовете на Американската академия за филмово изкуство, които са гласували за него, а и на „секс скандала“ с Джеймс Франко, както и на вече добре отиграната карта с така наречената дискриминация на чернокожите актьори при номинациите за Оскар.

Точно преди началото на гласуването за наградите изведнъж актуален стана един стар скандал с Джеймс Франко и той попадна в срамния списък на мъжете, които са се държали непристойно с жени. Така въпреки че спечели Златен глобус за играта си в "The Disaster Artist" и противно на очакванията за номинация за Оскар, вместо Джеймс Франко в списъка изненадващо се появи Дензъл Уошингтън.

Тази година чернокожите актьори нямат повод да негодуват, защото има четирима номинирани в категориите за главни и поддържащи роли. Освен Дензъл, това са Октавия Спенсър, Мери Джей Блейдж и Даниел Калууя. Явно квотата е изпълнена. А дали някой от тях ще вземе приз е друг въпрос.

Церемонията по раздаването на наградите ще бъде на 4 март и тогава по червения килим гордо ще премине Джензъл Уошингтън под ръка с човека, който винаги го е подкрепял и цял живот е бил негова опора – съпругата му Паулета, с която са заедно от близо 40 години, женени са от 35, имат четири деца. Въпреки слуховете за изневери и проблемите, през които е минавала връзката им, това е един от случаите, когато противно на тезата, че в Холивуд бракът не вирее, този направо процъфтява.

“Не зная дали наистина хората в шоубизнеса се развеждат по-често, но знам, че един здрав брак иска много работа,” наскоро споделя актьорът. Повече за връзката му с Паулета може да прочетете тук.

Източник: eva.bg
Снимка: getty images/guliver

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !