Тарантино се отказа от последния си...

Рядко се случва обявен холивудски проект да бъде рязко...

Меган Фокс е неузнаваема без грим

Феновете на Меган Фокс бяха оставени да правят двойни...

Български филм ще закрие фестивала Берлинале

отпечатай новината

23.01.2018 09:58 | Видян 1030 пъти

Български филм ще закрие фестивала Берлинале

Филмът Áга на режисьора Милко Лазаров е селектиран в основната програма на 68-ото издание на Берлинале. Áга е в копродукция с Българската национална телевизия и е първият български филм в основната официална програма на филмовия фестивал в Берлин от 29 години насам след участието на филма Иван и Александра на режисьора Иван Ничев.

Áга ще закрие основната конкурсна програма на Берлинале. За първи път филм на български режисьор закрива основна програма на голям фестивал. В България през март Áга ще открие 22-рото издание на София филм фест.

Сюжетът разказва история за сблъсъка на цивилизациите през призмата на любовта и човешките взаимоотношения. Двамата главни герои са ескимоси и мечтаят да съберат семейството си отново.

„С този филм изследвам как модерният свят застрашава основните човешки ценностти. Възхищавам се на хора, които живеят в непоносими за модерния човек условия и успяват да съхранят деликатните си взаимоотношения и да приемат живота смирено и състрадателно“, разкрива замисъла на Áга режисьорът Милко Лазаров.

Милко Лазаров е режисьор на едни от най-успешните телевизионни проекти за Българската национална телевизия - Великите българи, Голямото четене, Ръкописът.

Първият му пълнометражен филм Отчуждение (2013), също в копродукция с БНТ, е представен премиерно в официалната селекция на 70-ия филмов фестивал във Венеция, където спечели две награди.

Продуцент на филма е Веселка Кирякова, продуцент на Отчуждение и копродуцент на българския филм Слава. Отговорен оператор на филма е Калоян Божилов, също познат от Отчуждение.

Ага е реализиран в копродукция с Франция и Германия и е заснет в Република Якутия в Руската федерация.

Източник: bnt.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !