Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Аврам Големечков се изправя в MasterChef дуел срещу Евгени Йорданов

отпечатай новината

22.01.2018 13:32 | Видян 1559 пъти

Аврам Големечков се изправя в MasterChef дуел срещу Евгени Йорданов

Бронзовият финалист от сезон 1 на MasterChef Аврам Големечков ще кръстоса черпак и нож с вицешампиона на сезон 2 – Евгени Йорданов, за да предложат на зрителите на Преди обед по bTV апетитни рецепти с птици. Ограничени в бюджет от 15 лева, условието да използват сезонни здравословни продукти и време от един час, двамата кулинари ще се впуснат в забавно и вкусно приключение.

Евгени ще приготви пред камерите на Преди обед печено пиле с билково масло и гарнитура от печени зеленчуци. Първа стъпка ще бъде овкусяването на маслото със самардала, мащерка, кора от лимон, портокал, сол и любов. Ароматната мазнина ще постави между кожата и месото, за да не се изсуши, а да остане сочно и вкусно.

Той ще напълни пилето с цял лимон и глава необелен стар лук, а отстрани ще гарнира с лук, картофи, моркови, олио, сол и пипер. Ястието ще отиде във фурната за около час на 190 градуса, а когато замирише апетитно в кухнята, ще събере около трапезата цяло четиричленно семейство.

Аврам ще отговори на предизвикателството на Евгени с бърза рецепта за хрупкаво патешко бутче със сезонна салата в пълнозърнест хляб с квас. Той ще покрие месото с джинджифил, пъщърнак, морков, сол, пипер и олио, ще го завие във метално фолио за печене и ще го постави във фурната. Докато то се готви, Аврам ще нареже и овкуси зелена салата, краставица, домат и репички, които ще придадат хрупкава текстура и витаминозност на сандвича за четирима.    

Докато бързите и апетитни рецепти провокират сетивата на екипа на Преди обед по bTV, двамата кулинари ще признаят, че извън спортното съревнование на MasterChef, в живота те са приятели. Аврам се грижи за прическата на своя колега, а Евгени с намигване признава, че изпитва доброжелателни съмнения към кулинарните му умения, но е сигурен в коафьорските. Колегиалният двубой ще бъде гарниран с информация за качествата на малдонската сол, самардалата, характерна за централна България,  както и истории на двамата доказани хоби-готвачи след участитето им в кулинарното шоу, което променя съдби.

Евгени ще сподели, че след MasterChef е получил покана да работи в ресторанта на Chef Петър Михалчев, а от година прави курсове именно за приготвянето на специалитети от японската кухня.  Междувременно, Аврам продължава да бъде отдаден на салона си за красота, но готви по специални поводи и за специални хора, като се придържа към българската кухня с модерен стил. Кое от двете бързи и здравословни предложения ще запишат зрителите по bTV в домашните си рецептурници, ще видим на сайта на Преди обед.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !